Μηνύματα Προέδρων

Βύρων Αντωνιάδης Τέως Πρόεδρος ΣΒΒΕ
1973 – 1977


Εορτάζοντας τα 100 χρόνια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) απευθύνω θερμό συγχαρητήριο χαιρετισμό ευχόμενος η παρουσία του να είναι και στο μέλλον τόσο σημαντική όσο υπήρξε και στην μακρόχρονη ύπαρξή του μέχρι σήμερα.

Με ζωή ενός αιώνα ο ΣΒΒΕ μπαίνει στην ιστορία με τη στήριξη της οικονομικής ζωής μας.

Με το καταξιωμένο έργο του ο ΣΒΒΕ συνέβαλε σημαντικά στη δομή και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Συνεργάστηκε αρμονικά με όλους τους φορείς της οικονομικής, πνευματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου και ανταποκρίθηκε θετικά στις εξελίξεις των καιρών.

Με κατανόηση προσέγγισε τις εργασιακές σχέσεις και συνέβαλλε θετικά στην ανάπτυξη και στην κοινωνική ειρήνη.

Συνέβαλλε στη δημιουργία των συνθηκών για την είσοδο της Ελλάδος στην ΕΟΚ και αργότερα στην ΕΕ.

Συνέβαλλε θετικά στην ανάπτυξη της παιδείας ιδρύοντας την Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη για την αρτιότερη στελέχωση των επιχειρήσεων και εν συνεχεία πρωτοστάτησε για την μετατροπή της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε συνεργασία με τον ΣΕΒ Αθηνών δημιούργησαν το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το Ι.Ο.Β.Ε., με την λαμπρή του σήμερα εξέλιξη.

Πέραν των πολλών άλλων επιτευγμάτων ο ΣΒΒΕ συνέβαλλε ουσιαστικά με τις παρεμβάσεις του στα ζητούμενα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των πολιτών.

Πιστεύοντας στην ιδιωτική πρωτοβουλία ως μέσον προόδου, συνέβαλλε αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα, συμβάλλοντας στην οργάνωση και καθοδήγηση της επαγγελματικής πρακτικής και ηθικής ζωής.

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη και το έργο του ΣΒΒΕ και να ευχαριστήσω όλους που συνέβαλλαν στο έργο και την επιτυχή διαδρομή του.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της ύπαρξης του ΣΒΒΕ εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και τις ευχές μου για χρόνια πολλά.